Artboard 1
Föreläsning: Performance och performativitet – ett utvidgat fält – Göteborgs konstmuseum

I samband med våra tillfälliga utställningar erbjuds öppna föreläsningar där konsten belyses och problematiseras från olika perspektiv. Onsdagen den 19 september är du välkommen att höra Fil. dr Camilla Jalving som ger en fördjupning om performancekonsten.

Under 1960-talet bidrog performancekonsten till att bryta och ifrågasätta normer, och den kom att prägla diskussionen kring konstens roll under en lång tid framöver. Fil.dr Camilla Jalving berättar om performancekonsten med utgångspunkt i ett antal konstnärskap som var drivande under 1960-talet och som bidrog till att etablera denna konstart. Föreläsningen ger en inblick i performancekonstens förändring över tid och dess centrala begrepp. Avslutningsvis ges en fördjupning i några samtida utövare som fortsätter att utforska detta uttryckssätt. OBS! Föreläsningen hålls på engelska.

Föreläsningen ingår i entréavgiften. Det är begränsat antal platser och platsbiljett finns att hämta i receptionen from den 13/9.

Bjud gärna in vänner och bekanta via Facebook-eventet

Föreläsningarna genomförs med stöd från Folkuniversitetet. Här kan du läsa mer om höstens föreläsningsprogram

 

Bild: Chiharu Shiota, In the Bathroom, 2002 © Chiharu Shiota BUS 2018

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng