Visningar under EuroPride – Göteborgs konstmuseum

Öppna visningar: Se mer, se queer!

Den 14-19 augusti är det festivalvecka i Göteborg. Förutom att Kulturkalaset intar stan pågår även EuroPride med en mängd aktiviteter. På Göteborgs konstmuseum erbjuds det bland annat öppna visningar på temat Se mer, se queer!, där det queera i konsten synliggörs.

Queers har alltid funnits, men osynliggjorts i historieskrivningen. Det kan därför vara svårt att hitta queer historia och representation och ibland går det till och med så långt att vi tänker att den aldrig funnits. Mycket av den konst som skapats genom tiderna bär spår av konstnärernas privatliv och känslor. Erotiska motiv, hemliga begär och vanor som var tabubelagda kommer nu fram i ljuset. Välkommen på en visning där vi ser mer – och queer – i konsten!

Visningarna hålls både på svenska och engelska. Det finns dessutom tillfällen som syntolkas respektive teckenspråkstolkas.

Läs mer om de olika visningstillfällena

Upptäck det queera i konsten på egen hand
Om du inte har möjlighet att gå på en visning, finns möjlighet att se konsten ur ett normkritiskt perspektiv på egen hand. I vår reception finner du en folder som guidar dig genom samlingen med queera glasögon. I den får du tips på frågeställningar att ha med sig för att se på konsten från andra perspektiv än de vanliga. Foldern finns tillgänglig from tisdagen den 14 augusti.