Skiascope 9 – Göteborgs konstmuseum

Nu är nummer 9 av museets skriftserie Skiascope här. Publikationen ges ut i samband med vår aktuella utställning Det universella språket. Efterkrigstidens abstrakta konst och presenterar den forskningsstudie som legat till grund för utställningen.

I studien undersöker museets forskningsledare Kristoffer Arvidsson idéer om vad som är nationellt och internationellt, kulturspecifikt och universellt i konsten utifrån utställningshistorik mellan 1945–1970 från Göteborgs konstmuseum, Konsthallen Göteborg, Moderna Museet och Liljevalchs konsthall.

Skiascope finns att köpa i vår butik.

Läs mer om forskningsarbetet på Göteborgs konstmuseum