Artboard 1
Teckenspråkets dag den 15 maj – Göteborgs konstmuseum

Tisdagen den 15 maj firas Teckenspråkets dag på Göteborgs konstmuseum med föreläsningar och teckenspråkstolkade visningar. Välkommen till denna kunskapsdag då du får veta mer om teckenspråk och dövas livsvillkor.

Teckenspråkets dag arrangeras årligen av Teckenspråksforum, Göteborgs stads kunskaps- och informationscenter, som arbetar med att öka möjligheten till delaktighet och integration för den teckenspråkiga medborgaren. I år är Göteborgs konstmuseum värd för arrangemanget och vi bjuder in till en heldag med föreläsningar och teckenspråksvisningar av våra aktuella utställningar.

Det är fri entré till alla aktiviteter under Teckenspråkets dag.

Program

kl 11.30–12.30
Teckenspråkstolkad visning Chiharu Shiota och Jone Kvie
Välkommen till denna kombinerade visning av utställningarna som visar verk av Chiharu Shiota respektive Jone Kvie. Båda konstnärerna skapar konst som tar över rummet, men på väldigt olika sätt. Det är utställningar som kan väcka många tankar och starka känslor. Följ med på denna spännande visning där vi pratar om identitet, uthållighet, kroppen och längtan utifrån dessa två konstnärskap. Samling i entrén.

kl 13.00–14.00
Föreläsning: Kunskap förebygger
Hör Niclas Björkstrand berätta om översättning mellan teckenspråk och svenska och varför det är viktigt. Niclas kommer även ta upp vanliga missförstånd som kan uppstå mellan döva och hörande.
Plats: Auditoriet
Begränsat antal platser, ca 90 st

kl 14.15–15.15
Föreläsning: Arbeta som tolk och arbeta med tolk – viktigt och utmanande
Maya Rohdell och Lars-Gunnar Möllefors berättar om hur det är att arbeta som teckenspråkstolk – ett brett fält med många utmaningar. När kan man ha behov av att använda en tolk som
själv är döv? Vad är rättssäkert när det handlar om tolkning för personer som använder teckenspråk?
Plats: Auditoriet
Begränsat antal platser, ca 90 st

kl 15.30–16.30
Teckenspråkstolkad visning Chiharu Shiota och Jone Kvie
Välkommen till denna kombinerade visning av utställningarna som visar verk av Chiharu Shiota respektive Jone Kvie. Båda konstnärerna skapar konst som tar över rummet, men på väldigt olika sätt. Det är utställningar som kan väcka många tankar och starka känslor. Följ med på denna spännande visning där vi pratar om identitet, uthållighet, kroppen och längtan utifrån dessa två konstnärskap. Samling i entrén.

Läs mer om Teckenspråkets dag och vad som händer på andra ställen i stan

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng