Rembrandts Batavernas trohetsed förlängs till 9 september – Göteborgs konstmuseum

Vår välbesökta utställning med Rembrandts berömda målning Batavernas trohetsed till Claudius Civilis förlängs och visas nu hela sommaren tom 9 september.

Batavernas trohetsed till Claudius Civilis är ett av den holländske barockmålaren Rembrandt van Rijns (1606–1669) mest betydande verk. Målningen, som ägs av Konstakademien i Stockholm, är av absolut världsklass och har sällan visats utanför Stockholm.

Utöver Konstakademiens målning visas även verk ur Göteborgs konstmuseums samling från den holländska guldåldern på 1600-talet och blad ur museets stora samling med Rembrandtgrafik.

Utställningen presenteras på museets sjätte våning till och med den 9 september 2018.

Missa inte detta unika tillfälle att se ett av konsthistoriens mest omskrivna mästerverk i Göteborg!

Läs mer om utställningen