Vi är nominerade till Årets museum! – Göteborgs konstmuseum

Vi är oerhört glada och stolta över att vara en av finalisterna till utmärkelsen Årets museum! Göteborgs konstmuseum är ett av landets tre museer som blivit nominerade och vinnare utses på Museernas Vårmöte i Malmö den 17 april. Nomineringen är ett kvitto på museets målmedvetna arbete att ständigt utveckla och förnya verksamheten.

Motiveringen lyder:

”Genom en stor och bred konstsamling, en kreativ arbetsprocess och en integrerad forskning i verksamheten har Göteborgs konstmuseum arbetat nyskapande på ett inkluderande, tillgängliggörande och möjliggörande vis vilket skapat ett solitt museum med genomslag och mervärde för regionen. Med ett brett anslag i programverksamhet och ett utökat konstbegrepp lyfter museet in samtiden och ger historisk relief till dagens samhällsfrågor.”

Utmärkelsen Årets museum tilldelas ett museum i Sverige som visar prov på nytänkande och samhällsförankrad verksamhet. Det ska vara ett museum som, för publikens bästa, arbetar innovativt med samlingar, pedagogik, utställningar, samtidsdokumentation, internationellt arbete eller kommunikation.

Läs mer i vårt pressmeddelande och på Sveriges Museers webb