Vernissage: Jone Kvie – Metamorfos – Göteborgs konstmuseum

Det är med stor glädje som Göteborgs konstmuseum inleder våren med att visa den norska konstnären Jone Kvie i en separatutställning med flera nyproducerade verk. Välkommen till vernissage lördagen den 24 februari för utställningen Metamorfos.

Jone Kvie är en av Nordens mest fascinerande skulptörer som utforskar rumslighet genom skulptur och installation med fokus på form, material och vikt. I storskaliga och minimalistiska skulpturer undersöker han vår relation till samtiden. Han refererar till natur, äldre vetenskap och metafysiska begrepp om människans existens och vad det innebär att vara människa.

I utställningen visas flera nyproducerade verk, bland annat två nya skulpturserier som har fokus på rumslig installation bestående av låga, golvbaserade objekt. Med en särskild ljusdesign experimenterar Kvie för första gången med ljusets betydelse för förståelsen av skulptur.

Vernissage lördagen den 24 februari
Tf Museichef Anna Hyltze hälsar välkommen kl 14
Intendent Camilla Påhlsson presenterar utställningen
Johannes Nordholm, psykolog och konstskribent, invigningstalar
Konstnären Jone Kvie närvarar under vernissagen

Invigningstalen hålls i entréhallen. Utställningen visas i Stenahallen.
Fri entré mellan kl 13-15 på vernissagedagen.

Bjud gärna in vänner och bekanta via Facebook-eventet

Läs mer om utställningen som visas t.o.m den 20 maj 2018.

Utställningen är producerad av Göteborgs konstmuseum med stöd från Office for Contemporary Art Norway.
Bild: Jone Kvie, Evolution, 2017. Foto © Niklas Hansson, Courtesy of ELASTIC Gallery