Föreläsning: Tecknaren Rembrandt – Göteborgs konstmuseum

Onsdagen den 7 mars kör vi igång vårens föreläsningsserie! Hör docent Börje Magnusson berätta om Rembrandts enastående teckningskonst i samband med den aktuella utställningen Rembrandts Batavernas trohetsed.

I utställningen Rembrandts Batavernas trohetsed visas målningar och grafik av Rembrandt samt verk av hans elever och samtida. Vid sidan av måleriet och grafiken förnyade Rembrandt teckningskonsten och utmärkande för hans teckningar är förmågan att fånga mänskliga uttryck med känsliga linjer. Utförandet varierar från enkla skisser till laverade ljusskildringar med motiv som religiösa scener, vardagsliv och landskap. Hör docent Börje Magnusson föreläsa om Rembrandts enastående teckningskonst.

Börje Magnusson, docent i konstvetenskap, var tidigare intendent vid Nationalmuseum i Stockholm med inriktning på 1500- och 1600-talets teckningskonst.

Begränsat antal platser. Platsbiljetter finns att hämta ut i museets reception from kl 11 torsdagen den 1 mars.

Läs mer om utställningen

Entré: vuxen 60 kr eller årsbiljett (100 kr)
Fri entré för dig under 25 år samt med Seniorkortet

Bild: Rembrandt van Rijn, Kristi fängslande, pennteckning och lavering, Nationalmuseum