Tack alla som besökte oss under 2017! – Göteborgs konstmuseum

Var du en av de 248 879 som besökte Göteborgs konstmuseum förra året? När vi nu summerar 2017 kan vi med glädje konstatera att museet hade 23% fler besökare än året innan och att många har besökt oss för första gången.

Här på Göteborgs konstmuseum ryms både historiska och samtida perspektiv. Vi vill förändra sättet att se och uppleva konst genom att lyfta fram verk och konstnärer ur andra perspektiv än de förväntade. Vi har en viktig roll i att vidga och problematisera den konsthistoriska berättelsen.

2017 är ett bra exempel på hur vi arbetar med detta, då vi visat verk av folkkära konstnärer som Tove Jansson och internationella mästare som Rembrandt. Och där samtidskommenterande fotografi har en lika självklar roll som utställningar som utgår från vår samling.

Vi vill rikta ett stort tack till alla er som varit hos oss under 2017 och välkomnar er varmt tillbaka under 2018! Vi är övertygade om att även det här året kommer väcka er nyfikenhet på olika sätt.