Göteborgs konstmuseum söker en ny konstpedagog – Göteborgs konstmuseum

Göteborgs konstmuseum vill främja ett lustfyllt och livslångt lärande där varje individ kan känna sig inkluderad och ges möjlighet att dela med sig av sina kunskaper. Nu söker vi en ny konstpedagog till enheten Publika möten som delar och värdesätter museets mission att förändra det sätt vi ser på och upplever konst genom att lyfta fram verk och konstnärer ur andra perspektiv än de förväntade för att vidga den konsthistoriska berättelsen

För att arbeta som konstpedagog på Göteborgs konstmuseum krävs det att du har erfarenhet av att självständigt initiera, planera och genomföra pedagogiskt utvecklingsarbete i verksamhet riktad till såväl barn och unga som en vuxen publik. Du behöver också ha dokumenterad vana av att arbeta med normkritiska och inkluderande perspektiv, samt ha kunskaper om tillgänglighetsarbete i bred bemärkelse.

Till arbetsuppgifterna hör bland annat att utveckla, planera och genomföra visningar och pedagogiska aktiviteter för besökare i olika åldrar, uppsökande verksamhet till skolor inom Göteborg samt att samordna de timanställda konstpedagogernas arbete.

Tjänsten är en deltidstjänst på 75% med tillträde den 5 februari 2018 eller enligt överenskommelse.

Sista ansökningsdag 27 november 2017

Läs mer om tjänsten och ansök via offentligajobb.se

Foto: Hendrik Zeitler