Under de senaste 20 åren har gatukonst blivit ett allt mer vanligt fenomen i urbana miljöer runt om i världen. Men vad är gatukonst egentligen? Hör konsthistoriken och sociologen Peter Bengtsen berätta om den frågan utifrån flera exempel och centrala perspektiv och funktioner av den här konstformen.

Fil.dr Peter Bengtsen är universitetslektor på Avdelningen för konsthistoria och visuella studier, Institutionen för kulturvetenskaper vid Lunds universitet. Han disputerade 2014 på avhandlingen The Street Art World, som handlar om gatukonst som ett konstnärligt och socialt fenomen.

Föreläsningarna har fri entré och det krävs ingen föranmälan, men det är begränsat antal platser. Biljetter finns att hämta ut i museets entré.

OBS! Föreläsningen hålls på engelska.

Du hittar även information om föreläsningen i KALENDERN

Föreläsningarna arrangeras i samarbete med Folkuniversitetet.