Vernissage 4 november: Julia Peirone – Göteborgs konstmuseum

Lördagen den 4 november öppnar utställningen Girls, Girls, Girls med verk av konstnären Julia Peirone. Välkommen till vernissage där bubblande drycker och pulserande electronica ramar in eftermiddagens invigningsmingel!

Julia Peirone är en av de mest intressanta konstnärerna i Norden idag. Sedan debuten kring millennieskiftet har hon utforskat identitet och fotografisk bild, ofta med fokus på unga kvinnor i serier som speglar barndomens och vuxenblivandets sidor kring sårbarhet, skam och sexualitet.

Med ett hundratal verk, såväl nyproducerade som inlånade från privata samlingar, är det en stor glädje för Göteborgs konstmuseum att presentera Julia Peirones första stora museiutställning där bland annat fotografi, video och skulptur visas.

Invigning av utställningen kl 14
Anna Hyltze, Tf museichef, hälsar välkommen
Tone Schunnesson, författare, invigningstalar
Camilla Påhlsson, Intendent, presenterar utställningen
Julia Peirone medverkar och talar under vernissagen

Invigningstalen kommer att teckenspråkstolkas. Tolkarna finns i entrén ca 10 min innan invigningen.

DJ Anna Hindström spelar under eftermiddagen. Det bjuds på alkoholfritt bubbel och söta tilltugg.

Tone Schunnesson är författare och debuterade 2016 med romanen Tripprapporter. Samma år debuterade hon som dramatiker med radiopjäsen Härlig är min avgrund. Hon studerar och skriver kulturkritik.

Tid: kl 13-17
Fri entré under vernissagen.

Bjud gärna in vänner och bekanta via Facebook-eventet!

Utställningen visas from kl 11 på vernissagedagen och sedan fram till den 18 mars 2018.

Bild: Julia Peirone, Ocean Dream ur serien Diamonds Dancing (detalj), 2017