GKM_logo
Göteborgs konstmuseum söker ny utställningskoordinator – Göteborgs konstmuseum

Vi söker dig som delar och värdesätter Göteborgs konstmuseums mission – att förändra det sätt vi ser på och upplever konst genom att lyfta fram verk och konstnärer ur andra perspektiv än de förväntade för att vidga den konsthistoriska berättelsen. Som utställningskoordinator arbetar du aktivt som koordinator med Göteborgs konstmuseums utställningsproduktioner.

Tjänsten innebär ansvar för inlånsförfrågningar, konsttransporter, försäkringsfrågor, facility reports, kurirmottagande och planering av upp- och nedpackningsschema. Du representerar museet i en rad kommunikativa och publika sammanhang, såväl lokala som internationella, och du har en viktig roll i museets externa relationer med institutioner, konstnärer, långivare och speditörer. Du ansvarar för beställning av olika tjänster för museets utställningsprojekt såsom transporter, resor, hotell och logi. I tjänsten ingår även research, sammanställning av verklistor, etikettsinformation och väggtexter till utställningar samt arkivering av utställningsmaterial.

Läs mer om tjänsten och lämna din ansökan via Offentligajobb.se

Foto: Hendrik Zeitler