GKM_logo
Föreläsning: Döva konstnärer i historien – Göteborgs konstmuseum

Onsdagen den 27 september kl 18

Hör Freja Holmberg, konstpedagog på Göteborgs konstmuseum, berätta om de döva och hörselnedsatta konstnärer som finns representerade i Göteborgs konstmuseums samling. Föreläsningen kommer även att handla om andra inflytelserika svenska och internationella konstnärer med erfarenhet av dövhet. Många av de konstnärer som presenteras har bidragit stort till dövcommunityt.

Föreläsningen tolkas från tal till teckenspråk. Tolk finns tillgänglig i entrén för hjälp i receptionen 10 min innan föreläsningen börjar.

Föreläsningarna är gratis och det krävs ingen föranmälan, men det är begränsat antal platser och biljetter finns att hämta ut i museets entré from kl 11 torsdagen den 21 september.

Läs mer om höstens föreläsningsprogram

Bild: Albert Berg, Vinter i skärgården, Göteborgs konstmuseum