GKM_logo
Göteborgs konstmuseum söker Enhetschef Publika möten – Göteborgs konstmuseum

Arbetsbeskrivning
Vi söker dig som delar och värdesätter Göteborgs konstmuseums mission – att förändra det sätt vi ser på och upplever konst genom att lyfta fram verk och konstnärer ur andra perspektiv än de förväntade för att vidga den konsthistoriska berättelsen.

Som enhetschef för publika möten ansvarar du för att leda och utveckla det publika mötet genom värdskap, pedagogik, program och butik. Du har personal- och budgetansvar, samt ansvarar för ett hållbart arbetsliv med en god och säker arbetsmiljö för dina medarbetare. Ett stort fokus för tjänsten är att utveckla och implementera en bred syn på lärande som en aktiv process där människors nyfikenhet, kreativitet, eget skapande samt tidigare erfarenheter och kunskaper tas till vara i alla delar av det publika mötet.

Som enhetschef arbetar du utifrån en helhetssyn på verksamheten. Du är med och utvecklar långsiktiga strategier och bygger upp den kunskap och de nätverk som krävs för att möta museisektorns utmaningar idag. I arbetet som enhetschef för publika möten tar du till vara och utvecklar de arbetsätt som bidrar till att det publika mötet utvecklas vid museet, men också över hela museisektorn generellt och specifikt stärker samarbetet mellan Göteborgs konstmuseum och Röhsska museet.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har en akademisk utbildning inom konstvetenskap, pedagogik eller annan jämförbar utbildning. Du har erfarenhet av arbete vid museer och har även haft en ledande roll med personal- och budgetansvar.

Du kommer att ingå i en ledningsgrupp vilket förutsätter att har förmågan att se helheten i en verksamhet. I samarbete med ledningsgruppen kommer du tillsammans med dina medarbetare att skapa ett utbud som lockar fler och nya besökare, samt stärker Göteborgs konstmuseums profil. Vi ser därför att du har erfarenhet av att initiera och genomföra pedagogiskt utvecklingsarbete i verksamhet riktad till olika målgrupper. Du behöver ha en god analytisk förmåga, samt vara lyhörd och drivande för att nå verksamhetens mål.

Du har förmågan att kommunicera och arbeta på ett sätt som genererar delaktighet och förtroende både inom och utanför museet, förvaltningen och staden. Då tjänsten innebär att etablera nätverk och kommunikation med människor från olika målgrupper behärskar du engelska obehindrat. Andra språkkunskaper ses som meriterande. Du ska ha vana av att arbeta med normkritiska och inkluderande perspektiv samt ha kunskap om tillgänglighetsarbete i bred bemärkelse.

Sista ansökningsdag är 20 augusti.

Läs mer och sök tjänsten här

Foto: Hendrik Zeitler