Artboard 1
Gå på jakt efter nyförvärv – Göteborgs konstmuseum

Göteborgs konstmuseum har sedan sin början förvärvat samtida konst och inte varit främmande för nya konstnärliga uttryck. Idag omfattar museets samling närmare 70 000 verk i olika medier.

Genom nya förvärv utökas samlingen kontinuerligt och under åren 2014 – 2016 förvärvade museet drygt 200 verk. Just nu visas ett urval av dem i utställningen Någon sorts kunskap – nya verk i samlingen.

Utställningen visas på dels de tre etagen samt som nedslag i museets samlingspresentation. För att hitta till alla nyförvärv runt om i byggnaden har vi tagit en fram en karta som guidar dig runt. Ta ditt exemplar i utställningen och gå jakt efter nyheter bland konstverken!

Du kan också se samtliga nyförvärv från 2014-2016 via webbkatalogen  Sök i samlingen.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng