GKM_logo
Gå på jakt efter nyförvärv – Göteborgs konstmuseum

Göteborgs konstmuseum har sedan sin början förvärvat samtida konst och inte varit främmande för nya konstnärliga uttryck. Idag omfattar museets samling närmare 70 000 verk i olika medier.

Genom nya förvärv utökas samlingen kontinuerligt och under åren 2014 – 2016 förvärvade museet drygt 200 verk. Just nu visas ett urval av dem i utställningen Någon sorts kunskap – nya verk i samlingen.

Utställningen visas på dels de tre etagen samt som nedslag i museets samlingspresentation. För att hitta till alla nyförvärv runt om i byggnaden har vi tagit en fram en karta som guidar dig runt. Ta ditt exemplar i utställningen och gå jakt efter nyheter bland konstverken!

Du kan också se samtliga nyförvärv från 2014-2016 via webbkatalogen  Sök i samlingen.