Artboard 1
Vernissage: Någon sorts kunskap – Göteborgs konstmuseum

Storskaliga videoverk av Jonas Dahlberg och Klas Eriksson samsas med Iiu Susirajas normkritiska fotografier och Alexander Talléns skäggiga hipsters i stengods. Nu öppnar sommarens tredje utställning, Någon sorts kunskap – nya verk i samlingen, där ett urval av de verk som köpts in de senaste tre åren visas i en presentation som sträcker sig genom hela museet. Välkommen till vernissage onsdagen den 14 juni!

Att samla är att skriva konsthistoria. Utställningens titel Någon sorts kunskap är hämtad från Maria Hedlunds fotografier och påminner oss om betydelsen i ett konstmuseums ansvar att samla och bevara konstnärliga uttryck. Verken som presenteras är till övervägande del av nutida konstnärer och i varierande format och teknik. Utställningen visas på de tre etagen samt som nedslag i museets samlingspresentation.

Vernissage onsdagen den 14 juni kl 17-20
Invigning av utställningen kl 18
Tf museichef Anna Hyltze hälsar välkommen
Britta Söderqvist, Sektorschef Museer, Kulturförvaltningen, invigningstalar
Intendent Per Dahlström presenterar utställningen

Entre: Fri entré från kl 17 på vernissagedagen
Plats: Invigningen hålls på Etagen, ingång från Skulpturhallen

Läs mer om utställningen och bjud in vänner och bekanta via Facebook

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng