GKM_logo
Vernissage för Rembrandts Batavernas trohetsed – Göteborgs konstmuseum

Onsdagen den 31 maj kl 17-20 invigs utställningen Rembrandts Bataverans trohetsed. Välkommen till vernissage och en kväll inspirerad av 1600-talet! Vi bjuder på frestande frukter och härliga chokladpraliner.

Batavernas trohetsed till Claudius Civilis är ett av den holländske mästaren Rembrandt Harmenszoon van Rijns mest kända verk. Nu visas målningen på Göteborgs konstmuseum tillsammans med andra verk av Rembrandt, hans elever och samtida.

Genom ett inlån från Konstakademien i Stockholm ges ett unikt tillfälle att se Rembrandts Batavernas trohetsed till Claudius Civilis i Göteborg. Skildringen av den historiska händelsen är idag lika drabbande som den var kontroversiell när den målades för drygt 350 år sedan.

Invigning
Tf Museichef Anna Hyltze hälsar välkommen kl 18.
Conny Brännberg, ordförande Västra Götalandsregionens kulturnämnd invigningstalar.
Intendent Per Dahlström presenterar utställningen.

Utställningen öppnar kl 17 på vernissagedagen och visas i sal 23 på våning 6. Invigningen sker i entréhallen. Fri entré kl 17-20

Läs mer om utställningen och bjud in vänner och bekanta via Facebook-eventet

Bild: Rembrandt van Rijn, Batavernas trohetsed till Claudius Civilis, 1661-1662, detalj, Konstakademien. Foto: Leif Mattsson. Donerad 1798 till Konstakademien i Sverige av fru Anna Johanna Peill, född Grill, änka till herr Henrik Wilhelm Peill, till minne av hennes framlidne make.