Prova på konst i sommar! – Göteborgs konstmuseum

Välkommen till Art Camp på Götaplatsen i sommar

Gillar du att rita och måla? Vill du kolla in graffiti och performance? Kul! Om du dessutom är 12-15 år kan du bli en av de som får arbeta med olika konstnärliga material och tekniker på Göteborgs Konsthall och Göteborgs konstmuseum i sommar!

Under vecka 26 hålls Art Camp på Götaplatsen med skapande workshops måndag till fredag. Vi håller till på Göteborgs konstmuseum och Göteborgs Konsthall och du kommer få lära känna konsten som finns här. Särskilt den som visas i de utställningarna StadslandskapFragment, minnen, visioner och Klas Eriksson – Vet din mamma var du e?

Varje dag hålls workshops där du får arbeta i olika material och tekniker: lera, ståltråd, teckning, papier maché, graffiti och stubintråd. Vi kommer att jobba både i grupp och själva. Det viktiga är inte att det blir fint, utan att testa något nytt och lära sig mer. Sista dagen bjuder vi in kompisar och familj och visar vad vi har gjort!

Workshopsen är helt gratis och lunch ingår. De som leder workshopsen kommer att prata svenska men kan också arabiska och somaliska.

Lunch ingår varje dag (meddela om det är något du inte kan äta). Ta gärna på dig kläder som du inte är så rädd om och som du kan vara ute i.

Dagar och tider
Uppstartsträff: 9 juni kl 16-19
Workshops: vecka 26, måndag 26 juni –fredag 30 juni kl 10-15

Anmälan
Det finns 16 platser, de som anmäler sig först får en plats! Gör din anmälan via vårt webbformulär.

Sista anmälningsdag är onsdagen den 7 juni, men det kan bli fullt innan dess, så gör din anmälan så snart som möjligt. De som blir antagna får svar så snart platserna är fyllda, men senast 8 juni. Då skickar vi mer information om samlingsplats mm.

Om du har frågor är du välkommen att mejla till: philippa.nanfeldt@kultur.goteborg.se

Hoppas vi ses i sommar!

Art camp genomförs med stöd från Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor.

Bild: Klas Eriksson, Forza Rosa Fluff (detalj)