Omhängning inför Rembrandts Batavernas trohetsed – Göteborgs konstmuseum

Snart kommer Rembrandts världsberömda målning till Göteborg! I samband med förberedelserna hålls tre rum på våning 6 stängda till den 31 maj kl 17.

Onsdagen 31 maj kl 17 öppnar utställningen som ger dig möjlighet att se ett av den holländske mästaren Rembrandts mest uppmärksammade och största verk – Batavernas trohetsed till Claudius Civilis– här på Göteborgs konstmuseum. Under det pågående omhängningsarbetet hålls nu tre rum på vår sjätte våning stängda inför öppningen vecka 22.

Målningen som mäter 2 x 3 meter ägs av Konstakademien i Stockholm som nu lånar den till oss fram till slutet på april 2018. Motivet skildrar ett ögonblick från den antika historien då bataverna, som levde vid Rhens mynning, svär en trohetsed om uppror mot Rom till sin rebelledare Gaius Julius Civilis år 69 e Kr.

Batavernas trohetsed till Claudius Civilis presenteras på museets sjätte våning tillsammans med andra verk av Rembrandt, hans elever och samtida konstnärer. Håll utkik efter mer information om vernissagen den 31 maj och missa inte tillfället att se detta mästerverk!

Läs mer om utställningen Rembrandts Batavernas trohetsed

Bild: Rembrandt van Rijn, Batavernas trohetsed till Claudius Civilis, 1661-1662, Konstakademien. Foto: Leif Mattsson. Donerad 1798 till Konstakademien i Sverige av fru Anna Johanna Peill, född Grill, änka till herr Henrik Wilhelm Peill, till minne av hennes framlidne make.