Kom och fira Teckenspråkets dag! – Göteborgs konstmuseum

Välkommen till en heldag med föreläsningar, visningar och skapande aktiviteter

Teckenspråk är dövas modersmål och är sedan 1981 likställt med de nationella minoritetsspråken. Teckenspråkets dag firas runt om i Sverige och i år håller Teckenspråksforum Göteborgs Stad sitt program hos oss på Göteborgskonstmuseum. Välkommen till en heldag med aktiviteter för dig som talar teckenspråk eller vill lära dig mer!

Fredagen den 12 maj mellan kl 10-16 hålls öppna föreläsningar i museets Hörsal. Du får höra om språknormer, skillnaden mellan dövas och hörandes tvåspråkighet, hur det är att vara förälder till döva barn och hur möten mellan döva och hörande kan skapas på bra sätt. Vi bjuder också på visningar i den pågående utställningen Tove Jansson – Lusten att skapa och leva, samt aktiviteter i museets kreativa verkstad Studion.

Det är fri entré till hela museet för dig som besöker Teckenspråkets dag. Hela programmet är på svenskt teckenspråk och tal.

Läs mer om fredagens föreläsningar  och övriga aktiviteter på Teckenspråksforums webb

Du hittar även mer information i Teckenspråksforums Facebook-event