Artboard 1
Göteborgs konstmuseum söker vikarierande konstpedagog! – Göteborgs konstmuseum

Med en internationellt uppmärksammad samling, ett gediget utställningsprogram, fördjupande forskning och ett brett utbud av pedagogiska aktiviteter är Göteborgs konstmuseum ett av norra Europas främsta museer för bildkonst. Med utgångspunkt i en vidgad förståelse av vad ett konstmuseum kan vara, både visar och förvärvar Göteborgs konstmuseum en bredd av visuella uttryck och är en kulturell och social mötesplats som arbetar aktivt för att skapa förutsättningar för ökad kunskap och upplevelse.

Vi söker dig som delar och värdesätter Göteborgs konstmuseums mission – att förändra det sätt vi ser på och upplever konst genom att lyfta fram verk och konstnärer ur andra perspektiv än de förväntade för att vidga den konsthistoriska berättelsen.

Arbetsbeskrivning
Göteborgs konstmuseum vill främja ett lustfyllt och livslångt lärande där varje individ kan känna sig inkluderad och ges möjlighet att dela med sig av sina kunskaper. Den pedagogiska verksamheten arbetar med metodutveckling och bemötande för att skapa delaktighet och tillgänglighet för olika målgrupper i museet. Som konstpedagog ingår du i enheten publika möten och arbetar främst med att utveckla, planera och genomföra visningar och pedagogiska aktiviteter för barn och unga. Du kommer också att bedriva uppsökande verksamhet till skolor inom staden. Till arbetsuppgifterna hör också inköp av material till museets Studio samt textproduktion för sociala medier.

Kvalifikationer
För att arbeta som konstpedagog på Göteborgs konstmuseum krävs det att du har erfarenhet av att självständigt initiera, planera och genomföra pedagogiskt utvecklingsarbete i verksamhet riktad till såväl barn och unga som en vuxen publik. Du behöver också ha dokumenterad vana av att arbeta med normkritiska och inkluderande perspektiv, samt ha kunskaper om tillgänglighetsarbete i bred bemärkelse.

Du har god kännedom om konst och lägst motsvarande fil.kand. inom konstvetenskap eller jämförbar utbildning. God kännedom om konstnärliga tekniker och praktiskt arbete i verkstad är meriterande. Du är kreativ, kommunikativ och drivs av viljan att entusiasmera och involvera besökaren i mötet med konsten. Du behärskar svenska och engelska obehindrat och kan du andra språk utöver dessa så är det också meriterande. Du arbetar målinriktat, strukturerat och är och van att arbeta mot deadlines.

Du kommer att arbeta nära intendenter, konstpedagoger och andra yrkesgrupper på museet och det är därför viktigt att du är samarbetsorienterad och främjar en positiv stämning i gruppen.

Läs mer och sök tjänsten på offentligajobb.se

Foto: Emelie Asplund

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng