GKM_logo
Göteborgs konstmuseum söker vikarierande utställningsintendent – Göteborgs konstmuseum

Vill du vara med och förändra sättet vi ser på och upplever konst genom att lyfta fram den ur andra perspektiv än de förväntade? Har du erfarenhet av utställningsproduktion och dokumenterat goda kunskaper om konst från 1880-talet och fram till idag? Då kanske du är den vi söker!

Med en internationellt uppmärksammad samling, ett gediget utställningsprogram, fördjupande forskning och ett brett utbud av pedagogiska aktiviteter är Göteborgs konstmuseum ett av norra Europas främsta museer för bildkonst. Göteborgs konstmuseum har en samling av internationell klass som omfattar konst från 1400-tal till nutid, företrädesvis från Europa och USA men med en tyngdpunkt i nordisk konst. Samlingen av nordisk konst kring sekelskiftet 1900 är exceptionell i sitt slag.

Som utställningsintendent hos oss arbetar du aktivt som curator med Göteborgs konstmuseums utställningsproduktioner. Du arbetar nära museets enhetschef och utställningsgrupp i den övergripande programläggningen och samordningen av olika utställningsprojekt. Du är tydligt närvarande i utställningsproduktionen och är en överbryggande länk mellan olika funktioner på museet, såsom koordinator, tekniker, pedagoger, konservatorer och forskare. I utställningarna arbetar du med alla delar i utställningsprocessen: koncept, research, projektledning, budget, ansökningar, planering, installering, avtal, konstnärskontakter, produktion av grafiskt material, dokumentation och uppföljning.

Vi söker dig som delar och värdesätter Göteborgs konstmuseums mission – att förändra det sätt vi ser på och upplever konst genom att lyfta fram verk och konstnärer ur andra perspektiv än de förväntade för att vidga den konsthistoriska berättelsen. Välkommen med din ansökan!

Läs mer om och sök tjänsten på Offentligajobb.se

Sista ansökningsdag är 10 maj 2017

Foto: Kalle Sanner