GKM_logo
Göteborgs konstmuseum söker museichef – Göteborgs konstmuseum

Är du vår nya museichef?

Med utgångspunkt i en vidgad förståelse av vad ett konstmuseum kan vara, både visar och förvärvar Göteborgs konstmuseum en bredd av visuella uttryck. I såväl utställningar som nyförvärv finns ett starkt fokus på nordisk samtidskonst där verkets egenart står i fokus. Göteborgs konstmuseum är en kulturell och social mötesplats för utbyte av kunskap och upplevelser och en del av museisektorn inom Göteborg stads kulturförvaltning.

Nu söker vi dig som vill leda det fortsatta utvecklingsarbetet för en ännu mer angelägen kulturinstitution. Vi söker dig som delar och värdesätter Göteborgs konstmuseums mission – att förändra det sätt vi ser på och upplever konst genom att lyfta fram verk och konstnärer ur andra perspektiv än de förväntade för att vidga den konsthistoriska berättelsen. Museichefen driver och leder verksamhetsinnehåll och utveckling med syfte att tillgängliggöra bildkonsten och skapa förutsättningar för ökad kunskap och upplevelse i museet.

Läs mer om tjänsten på Offentliga Jobb

Sista ansökningsdag är 1 maj 2017