GKM_logo
Vernissage för Stadslandskap – Göteborgs konstmuseum

Surrealistiska byggnader, svartmålad bråte från Manhattan och en spraymålad regnbåge. Lördagen den 18 mars invigs utställningen Stadslandskap – Fragment. Minnen. Visioner. på Göteborgs konstmuseum.

I konsten gör sig stadslandskapet och det urbana livet ständigt påmint. Med ett femtiotal verk från Göteborgs konstmuseums samling presenteras nu fragment, minnen och visioner av staden som landskap. Utställningen tar dig med på en stadsvandring i konsten. Upptäck staden genom konsten med film,skulptur, måleri, grafik och foto.

Välkommen till vernissage lördagen den 18 mars kl 11-17
Enhetschef Anna Hyltze hälsar välkommen kl 14.
Björn Siesjö, Stadsarkitekt Göteborg, invigningstalar.
Intendent Per Dahlström presenterar utställningen.

Entré: 40 kr (Årskort). Fri entré för dig under 25 år.
Plats: Stenahallen, Göteborgs konstmuseum
OBS! Kom i god tid då vi har många besökare till utställningen med Tove Jansson som skapar kö fram till kassan.

Läs mer om utställningen Stadslandskap

Tipsa gärna vänner och bekanta om vernissagen på Facebook