Artboard 1
Föreläsning: Tove Jansson i ord, bild och brev – Göteborgs konstmuseum

Onsdagen den 29 mars, kl 18

Tove Jansson var ständigt på väg mot nya uttryck – från de allra första teckningarna till den sista boken hon utförde. Hon drevs av begäret att använda språket och sätta bilden i rörelse. Hennes skapande löper i flera parallella fåror och visar på ett fruktsamt växelbruk mellan olika uttryckssätt. Hon rör sig skickligt mellan det skrivna ordet och bilden, eller i kombinationen dem emellan. Det finns inte bara en utan många olika Tove Jansson. Hon hade tusen ansikten. Hör Boel Westin berätta om den mångbegåvade Tove Jansson och hennes verk i ord och bild.

Boel Westin är professor i litteraturvetenskap vid Stockholms universitet och har etablerat sig som expert på Tove Janssons författar- och konstnärskap. Hon skrev den första doktorsavhandlingen om Tove Jansson ”Familjen i dalen. Tove Janssons muminvärld” 1988 och 2007 kom den stora biografin Tove Jansson. ”Ord, bild, liv.” som är översatt till fem språk, däribland engelska och japanska. Hon har också gett ut ”Brev från Tove Jansson” tillsammans med Helen Svensson (2014).

Föranmälan krävs ej, men det går bra att hämta ut en platsbiljett från kl 11 torsdagen den 23 mars.
Kostnad: fri entré till föreläsningen. Entré till utställningen.
Lokal: Hörsalen

Läs mer om vårens samtal och föreläsningar

Tipsa gärna vänner och bekanta om föreläsningen på Facebook

Foto: Eva Dalin

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng