Artboard 1
Fira 8:e mars med Tove Jansson! – Göteborgs konstmuseum

Kom och fira internationella kvinnodagen med visningar av Tove Jansson – Lusten att skapa och leva! Visningen utgår från hur det varit att vara kvinna i konsthistorien och hur det var för just Tove Jansson att vara konstnär under sin tid. 

Jansson tog ofta beslut som gick emot sin samtids idéer av hur en kvinna skulle vara och bete sig. Hon reste ensam genom Europa under krigstider, levde sina relationer på sitt egna sätt, hade flera karriärer och var på många sätt självständig i en tid då kvinnor förväntades vara passiva och beroende. Hon skrev ner sina tankar och upplevelser av hur omvärlden reagerade i brev och böcker. Under visningen får du se exempel på humor och allvar, orättvisor och envishet hos en av Nordens mest folkkära konstnärer.

Visningen ges vid två tider onsdagen den 8 mars
Tider: kl 17.30 och 18.30
Entréavgift: 80 kr
Längd på visningen: 45 min

Föranmälan krävs ej, men det är begränsat antal platser per visning, så först till kvarn gäller. Biljetter kan hämtas ut från kl 11 samma dag. Samling i entrén.

Läs mer om utställningen Tove Jansson – Lusten att skapa och leva

Facebook-event för visningarna den 8 mars

Citatet ”Antingen en dålig målare eller en dålig fru.” är taget ur boken Brev från Tove Jansson.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng