Artboard 1
Visning på finska fredagen den 24/2 – Göteborgs konstmuseum

Fredagen den 24 februari firas Sverigefinländarnas dag på flera håll i Göteborg. På Göteborgs konstmuseum firas dagen med två visningar på finska kl 11.15 respektive kl 16.15 av den nyöppnade utställningen Tove Jansson – Lusten att skapa och leva.

Tove Jansson (1914-2001) är en av Nordens mest folkkära konstnärer. Hon var djärv i sitt liv och i sin konst, en nyfiken och fördomsfri sökare. Utställningen presenterar hennes många karriärer som konstnär, illustratör, karikatyrtecknare, serietecknare och skapare av de världsberömda Muminfigurerna. Som bildkonstnär var Tove Jansson en kolorist som beundrade Matisse och en monumentalmålare som behärskade de stora ytorna. Som tecknare hörde hon med säker och kraftfull linje till sin tids mest geniala. I relief till den nuvarande situationen i Europa och världen framstår också hennes konst och berättelser som mer aktuella än någonsin. Välkommen att fördjupa dig i Tove Jansson konstnärskap!

Läs mer om utställningen

Datum: Fredag 24 februari
Tider: Visningar på finska kl 11.15 och 16.15 (30 min). Samling i entrén.
Lokal: Etagen
Föranmälan: Nej
Kostnad: 80 kr

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng