Bokrelease med Hendrik Zeitler – Göteborgs konstmuseum

Onsdagen 25/1 kl 18 presenterar Hendrik Zeitler sin senaste fotobok De utvalda/The Chosen Ones (Journal) i vår museibutik. Efter presentationen bjuds det på signering och vegansk smörgåstårta.

Porträttserien De Utvalda/The Chosen Ones påbörjades 2002 och avslutades under 2015. Bildserien utgår från tanken om överenskommelsen vid porträttfotografering, som manifesteras genom blickkontakten med den avbildade och vad som händer när blicken tillhör någon som inte är medveten om kameran. Till boken har Zeitler samarbetat med skribenten Camilla Flodin som utgår i sin text från Theodor W. Adorno och tanken om det verkligen är djuren som sörjer över att de inte är människor, eller om det är vi som borde sörja?

Läs mer på Facebook-eventet

Välkommen!