GKM_logo
Sten A Olssons Kulturstipendium 2016 – Göteborgs konstmuseum

Sedan tjugo år tillbaka delar Sten A Olssons Stiftelse för Forskning och Kultur ut utbildningsstipendier till talangfulla personer som arbetar med konst, musik, teater, dans, litteratur, design och scenografi. 2016 års stipendiater, som vardera erhåller ett stipendium på 150 000 kronor, är: konstnären LOTTA ANTONSSON, sångerskan KATARINA KARNÉUS, musikern LALEH POURKARIM, textilkonstnären IDA-LOVISA RUDOLFSSON, musikerna NAOKO SAKATA TRIO och konstnären FREDRIK ÅKUM.

De tre konstnärerna ställer i vanlig ordning ut på Göteborgs konstmuseum och detta år presenteras deras verk i Stenahallen. Flera av verken som visas är helt nya och producerade speciellt för den här utställningen. Missa inte denna variationsrika utställning med måleri, silver, fotografi, collage och textil av tre välkända konstnärskap från tre olika generationer!

Läs mer om utställningen Sten A Olssons Kulturstipendium 2016

Illustration: Ola Ingvarsson